loader image

Proiecte europene in 2023

Uniunea Europeana ofera finantare pentru o serie de proiecte si programe. Principalii pasi ai unui proiect din fonduri europene depind de apel si de program. Unele apeluri au procese destul de lungi si complexe, in timp ce altele sunt mai scurte.

BVA Proiect Consulting este un partener strateg pentru indrumarea si obtinerea proiectelor europene pe care va doriti sa le accesati. Este important sa fii ghidat de un specialist atunci cand accesezi unul dintre proiectele disponibile pentru a putea parcurge toate etapele necesare si pentru a putea depune documentatia la timp in formatul cerut.

Legislatia aferenta accesarii proiectelor europene disponibile poate fi un subiect anevoios cand vine vorba de o afacere de talie mica, medie sau mare si perspectiva asumarii accesarii unui proiect european presupune o reprezentare de amploare atunci cand este abordata.

Pe langa consultanta de specialitate oferita in acest domeniu, BVA Proiect Consulting intervine in parcurgerea tuturor pasilor necesari in vederea sustinerii proiectelor europene, de la intocmirea documentatiei pana la efectuarea auditului de sisteme de management de mediu.

Principalii pasi pe care ii vom parcurge impreuna din cadrul proiectelor europene sunt:

 • Elaborarea declaratiilor de mediu privind respectarea aplicarii principiului DNSH – Do no significant harm (A nu aduce prejudicii asupra mediului) conform regulamentelor UE 2021/2139 din 4 iunie 2021

SFDR (The Sustainable Finance Disclosure Regulation ) a introdus principiul „nu dauneaza in mod semnificativ”, care considera ca o investitie este o „investitie durabila” daca contribuie la un obiectiv de mediu sau social si nu dauneaza in mod semnificativ niciunui alt obiectiv de mediu sau social, asa cum este stabilit.

 • Intocmirea documentatiei necesare referitoare la ”clasarea notificarii”, unde –

Clasarea notificarii se obtine pentru proiectele care nu intra sub incidenta prezentei legi, nu intra sub incidenta art. 28 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si a faunei salbatice, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 49/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, si nu intra sub incidenta art. 48 si art. 54 din Legea Apelor nr. 107/1996 cu modificarile si completarile ulterioare, si transmiterea unui punct de vedere cu precizarea „Nu se supune procedurii de evaluare a impactului asupra mediului”.

 • Consultanta de specialitate privind incadrarea achizitiilor din cadrul proiectelor europene in categoria ”achizitii verzi

Tendinta achizitiilor ecologice se raspandeste din ce in ce mai mult de la industria alimentara, de ingrijire personala la industriile de ingrijire la domiciliu si multe altele.

 • Audit de sisteme de management de mediu in vederea indeplinirii obligatiilor din cadrul proiectelor europene

 • Misiunea BVA Proiect Consulting este de a oferi o valoare superioara prin solutii sigure, rentabile si inovatoare, creand rentabilitate maxima, minimizand in acelasi timp riscurile pentru clientii nostri.

  Pentru toate detaliile despre accesarea proiectelor europene nu ezitati sa ne contactati pentru a parcurge impreuna toti pasii necesari.
  Cu o experienta de peste 7 ani in domeniul Protectiei Mediului si formata din profesionisti echipa BVA Proiect Consulting va pune toate aceste servicii la un telefon distanta.

  Contacteaza-ne astazi pentru a discuta: office@bvaproiectconsulting.ro | +40 743 939 609 sau completeaza direct formularul de pe site si solicita oferta personalizata!