loader image

Legislatia de mediu pentru antreprenori

anteprenor, legislatie, pachet start up, legislatie de mediu, Bva Proiect Consulting

Ghidul de abordare a legislatiei de mediu pentru antreprenori prin prisma domeniului de activitate


”Prezentul situeaza antreprenoriatul in TREND ca o evolutie naturala a capacitatii dobandite (studii, formare profesionala, acreditare) si a pasiunii pentru un anumit domeniu de activitate.” Ghidul de abordare a legislatiei de mediu pentru antreprenori prin prisma domeniului de activitate este esential pentru optiuni informate la inceput de drum!


Tinerii antreprenori patrund in piata de business optand pentru antreprenoriat. Acest subiect care capteza atentia, este un fenomen al carui rezultat este echivalentul conceptelor de libertate, independenta, castig financiar satisfacator. Este acel stil de viata adaptat personalitatii administratorului care a ales atreprenoriatul ca si mijloc de exprimare in mediul de afaceri al propriului stil de a crea servicii sau produse cu amprenta personala.

Calitatea de antreprenor aduce beneficii cum sunt:

 • avantajul de a pune pe picioare o afacere care te reprezinta
 • oportunitatea de a fi propriul tau manager
 • sansa de a crea o strategie care iti contureaza programul de munca pe care ti-l doresti
 • posibilitatea de a opta pentru domeniul profesional  in care te regasesti

start up, pachet consultanta personalizata, antreprenor, afacere nouaDomeniul de activitate

Ce reprezinta si de ce este important!


Domeniul de activitate al unei societati reprezinta segmentul in care o societate se incadreaza ca si specific al activitatii/ activitatilor pe care le desfasoara (respectiv ce servicii/ produse ofera clientilor, cu ce se ocupa, ce activitati presteaza și ce produce).


Varietatea domeniilor de activitate este vasta iar piata de desfacere incurajeaza concurenta loiala si diversitatea segmentelor in favoarea consumatorilor dar si a societatii in ansamblul ei.

Acesta este motivul pentru care in calitate de antreprenor sau viitor administrator al propriei afaceri, este important să evaluezi corect toate optiunile si sa alegi informat domeniul de activitate al afacerii aflate la inceput de drum.

Ai nevoie de: ghidul de abordare a legislatiei de mediu pentru antreprenori prin prisma domeniului de activitate creat de BVA Proiect Consulting special pentru tine

Care sunt pașii care trebuie urmati imediat dupa alegerea domeniului de activitate?

 • Realizeaza o analiza detaliata a pietei pe segmentul pe care activezi
 • Solicita consultanta avizata pentru crearea strategiei de business pentru a-ti asigura succesul chiar de la inceput
 • Organizeaza cadrul legal al afacerii pe care incepi sa o gestionezi. Consultanul ales pentru strategia de business te poate ajuta sa te asiguri ca parametrii legali sunt indepliniti.
 • Alcătuiește planul de afaceri si finanteaza-ti afacerea
 • Construieste o echipa nucleu pentru realizarea proceselor stabilite in planul de afaceri. Asigura-te ca membrii echipei detin nivelul potrivit de competenta
 • Masoara impactul afacerii tale asupra mediului inconjurator.
 • Afla ce obligatii implica domeniul de activitate ales catre autoritatile de Mediu
Un ghid practic de abordare a legislatiei de mediu

In acest articol ne dorim sa prezentam un ghid de abordare a legislatiei de mediu prin prisma domeniului de activitate care sa ajute atreprenorii sa ia deciziile corecte in materie de mediu inca de la inceput!

consultanta, echipa, inginer de mediu

BVA Proiect Consulting sprijina noii antreprenori aflati la inceput de drum prin consultanta de specialitate si pachete personalizate de Mediu care cuprind toate serviciile necesare pentru o afacere de succes indiferent de domeniu, chiar de la inceput!

In spatele imaginii unui antreprenor de succes se regaseste intotdeauna o echipa bine definita, competenta si orientata spre rezultat care va promova afacerea in mediul de business pentru performantelor dorite.

Pentru ca in materie de mediu, legislatia trebuie interpretata prin prisma domeniului de activitate si a specificului societatii, BVA Proiect Consulting pune la dispozitia noilor atreprenori expertiza si profesionalism, valoare adaugata la pretul corect. Cu o experienta vasta in toate segmentele de piata impreuna cu tine, inginerii de la BVA Proiect Consulting vor construi planul strategic pentru indeplinirea obiectivelor de mediu la nivelul societatii evitand penalitatile si amenzile care ar putea veni in eventualitatea in care din nestiinta sau neglijenta unor persoane nepotrivite obligatiile nu sunt indeplinite iar autoritatile vin inopinant in control pe amplasament.

Calitatea de antreprenor presupune atentie sporita si asumarea responsabilitatii iar o reputatie buna cu privire la indeplinirea obligatiilor de mediu si protejarea mediului inconjurator vor ridica valoarea produselor lansate in piata si imaginea de brand/ marca noului antreprenor.

Care sunt pasii pe care Bva Proiect Consulting ii recomanda pentru verificarea gradului de conformare legislativa?

 

 • Afla daca ai sau nu nevoie sa depui dosarul pentru a obtine o autorizatie de mediu sau o autorizatie integrata de mediu
 • Afla ce documente trebuie sa contina dosarul si care sunt etapele pe care trebuie sa le parcurgi
 • Afla care sunt obligatiile care trebuie indeplinite periodic si cum trebuie intocmite raportarile pe care afacerea ta le genereaza
 • Afla daca planul de gestiune a deseurilor este intocmit corect
 • Afla toate celelalte aspecte de mediu care tin de segmentul tau de activitate

Echipa BVA Proiect Consulting vine in ajutorul antreprenorilor cu servicii de consultanta menite sa sprijine companii private, institutii sau persoane juridice interesate să identifice si sa isi respecte obligatiile fata de mediul inconjurator. Suntem convinsi de faptul ca prin analiza corecta si responsabila a investitiei pe care o presupune implementarea legislatiei din domeniul de protectie a mediului, companiile pot beneficia de un castig pe termen lung, atat financiar cat si din punct de vedere al prezervarii mediului inconjurator si implicit, al mediului de desfasurare al activitatii.

Intra astazi in contact cu unul dintre specialistii BVA Proiect Consulting !