loader image

Ce trebuie sa stiti despre autorizatiile de mediu

In cele mai multe cazuri, este posibil ca afacerea dvs. sa desfasoare activitati care conduc catre probleme precum poluarea aerului, a solului, a apei si a altor tipuri de poluari cu efecte asupra sanatatii umane si a mediului inconjurator.

Daca procesele pe care le realizati in compania dvs. implica activitati care dauneaza mediului sau sanatatii umane, cel mai probabil veti avea nevoie de obtinerea unei autorizatii de mediu pentru desfasurarea activitatii.

Afacerile din majoritatea industriilor produc emisii. Toate acestea pot avea un impact negativ semnificativ asupra  mediului.

Din fiecare industrie putem da numeroase exemple de feluri de poluare. Pentru ca aceste industrii sa functioneze incercand sa minimizeze impactul negativ asupra mediului fiecare companie, indiferent de productia care ii este atribuita, trebuie sa respecte regulile impuse in autorizatia de mediu.

Cu toate acestea, este posibil sa nu fiti familiarizat cu autorizatiile de mediu. Am scris acest articol pentru a va informa despre tot ce trebuie sa stiti despre autorizatiile de mediu.

In acest articol, vom detalia raspunsurile la aceste trei intrebari:
Ce este o autorizatie de mediu?
Ce scop au autorizatiile de mediu?
Cum poate BVA Proiect Consulting sa va ajute afacerea sa reduca poluarea?

Autorizatiile de mediu va permit sa desfasurati activitati care provoaca daune mediului sau sanatatii umane. Cu toate acestea, aveti voie sa desfasurati aceste activitati numai daca minimizati in mod activ daunele. In autorizatia de mediu sunt stabilite conditiile de functionare a unei activitati cu posibil impact semnificativ asupra mediului.

Afacerea dumneavoastra va necesita o autorizatie de mediu daca:

Operati o unitate industriala, o companie care intreprinde procese care emit substante potential nocive – puncte de livrare a combustibilului, fabrici de produse alimentare, producatori si instalatii de curatare a metalelor etc.
Operati o instalatie mobila pe care o puteti muta prin utilizarea comenzilor
Efectuati activitati care implica emisia de solventi organici;
Activati in Industriile energetice (in special centralele electrice);
Activati in productia si prelucrarea metalelor;
Activati in Industria minerala (inclusiv productia de ciment si azbest si fabricarea sticlei);
Afacerea dvs. se ocupa cu producerea de substante chimice organice si anorganice;
Managementul deseurilor (adica, eliminarea si recuperarea deseurilor); sau daca desfasurati alte activitati, precum productia de celuloza, hartie si carton, pretratarea si vopsirea textilelor, tabacirea pieilor si pieilor, eliminarea sau reciclarea carcaselor de animale si cresterea intensiva a pasarilor de curte sau a porcilor.

In consecinta, trebuie sa obtineti o autorizatie de mediu daca oricare dintre procesele dvs. de afaceri dauneaza mediului sau sanatatii umane.

Odata ce ati obtinut autorizatia de mediu, este posibil sa aveti dificultati in respectarea tuturor conditiilor si regulilor pe care aceasta le impune.

BVA Proiect Consulting va sta la dispozitie in ceea ce priveste consultanta pentru fiecare etapa in ceea ce priveste eliberarea autorizatiei de mediu, dar si cu consultanta de specialitate in ceea ce priveste activitatea desfasurata pentru a va asigura ca functionati in parametrii legali conform autorizatiei de mediu.

Pentru toate detaliile necesare suntem la un telefon distanta!
Contacteaza-ne la +40 743 939 609 | office@bvaproiectconsulting.ro sau completeaza direct formularul de pe site si solicita oferta personalizata!